T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba Fen Lisesi

Okulumuzun "YOUTH IN ACTION FOR SDGs" ETwinning Projesi

Okulumuz İngilizce öğretmeni Gonca Keskin'in Hırvatistan ortakla kuruculuğunu yapmış olduğu Youth in Action for SDGs eTwinning projesinde on yerli ve  Italya Fransa İspanya Macaristan Hırvatistan ülkelerinden 10 yabancı ortak işbirliği yapmıştır. 

Proje, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH) aracılığıyla küresel sorunlar ve zorluklar hakkında farkındalık yaratmak için liseli gençleri bir araya getirmeyi amaçlamıştır.

Uluslararası işbirliğini teşvik etmek amacı güden proje, öğrencilerin insanlığı tehdit eden mevcut tehlikeleri fark etmelerini ve ardından bu sorunların arkasındaki süreçleri tanımlamalarını, tanımlamalarını ve analiz etmelerini sağlamıştır. Öğrenciler, daha iyi ve sürdürülebilir bir dünya için değişimin ajanları olmak için harekete geçmiştir

Gelecek nesiller olarak öğrenciler, tüm dünyada ve kendi toplumlarında yaşamı iyileştiren , adaleti ve sürdürülebilirliği geliştiren, kalıcı değişiklikler yapma konusunda tutkulu yerel ve küresel liderlerden oluşan bir topluluk oluşturabilirler.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık oluşturma ve eyleme geçmelerini hedefleyen proje  , öğrencileri  sürdürülebilir ekonomik büyüme, daha yüksek verimlilik düzeyleri ve teknolojik yenilikleri konusunda bilinçlendirmiştir. Aşırı yoksulluğu sona erdirmek. Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, İklim değişikliğini düzeltme gibi tüm dünyayı ilgilendiren pek çok konuda fikir sahibi olmalarını, çözüm önerileri bulmaları konusunda da teşvik etmiştir. Çözümün bir parçası olmaları için de eyleme geçme fırsatı sunmuştur.

Proje, öğrencilerin yaşam kalitesini iyileştirmek için harekete geçmeleri, karbon ayakizi konusunda bilinçlenme sağlamış ve değişimin parçası olmalarına yardımcı olmuşturr. Öğrencilerin vatandaşlık kavramlarını keşfetmelerine olanak tanıyan proje  öğretmenlere de SKH'lerle yenilikçi bir şekilde çalışmaları ve sürdürülebilir bir yaşam sürmeleri için ilham vermiştir.Hazırladıkları günlük ders planlarıyla SKH'leri müfredatlarına entegre etmişlerdir.

 

Eylül ayında başlayıp Nisan ayında tamamlanan projede öğreciler , Birleşmiş Milletlere bağlı Global Okulların Direktörü Amanda Abrom, Amerika Birleşik Devleteri Birleşmiş Millletler Birliği sözcüsü Akash Patel  ve Dublin Üniversitesi ekonomi profesörü ProfDr Paul Patrick Welsh ile çevrimiçi interaktif bir toplantıda bir araya gelmiş, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin önemi ve müfredata entegre edilmesinin zarureti konusunda söyleşi yapma fırsatı bulmuşlarıdr.

06-05-202206-05-202206-05-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 14:32 - Görüntülenme: 228
  Beğen | 0  kişi beğendi