T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba Fen Lisesi

Okulumuzun

Okulumuz İngilizce öğretmeni Gonca KESKİN'in Polonyalı ortakla kurduğu A Taste of Culture eTwinning projesinde iki yerli ve  Polonya Italya Ürdün Romaya Portekiz Fransa Hırvatistan olmak üzere pek çok farklı Avrupalı ortak birlikte çalışmıştır.

Projede yerel mutfakla Avrupadaki farklı ülkelerin mutfakları kıyaslanmıştır.

Projede farklı ülkelere ait yerel mutfak; milli, yöresel, yerel olarak bölgelere göre çeşitlenmiş yemek pişirme ve lezzet sunum yöntemlerini tanıtmışlarıdr.

Öğrencilerin kendi yerel ve milli mutfaklarına ait tarifleri sunmuş, ve farklı ülke mutfaklarına ait yemekleri pişirme fırsatı bulmuşlarıdr.Proje sonunda hazırlanıp paylaşılan tüm tarifler yemek kitabı şeklinde bir araya getirilmiştir.

 

Projenin temel amacı, öğrencileri özellikle geleneksel yemek ve yemek tarifleri bağlamında diğer Avrupalılar ve kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmektir. Diğer bir önemli amaç ise, proje görevlerini (yemek tarifleri yazma) yerine getirerek öğrencilerin
yazma ve konuşma becerilerini geliştirmektir.
Proje esnasında sosyalleşme , farklı ülkelerin yöresel yemeklerini öğrenerek kültürel etkileşimi sağlamayı seven öğrenciler farklı mutfaklara ait faydalı yiyecekleri tanımış  ve tanıtmıştır. Böylece yöresel yemekler uluslararası boyuta taşınmıştır.
Eski insanların geleneksel yiyeceklerle nasıl sağlıklı ve uzun yaşadıklarının formülünü ortaya çıkarmak için de araştırmalar yapan öğrenciler projeye katılarak ICT, dil. Grup çalışması gibi pek çok yeteneklerini geliştirmelerine olanak bulmuştur.

06-05-202206-05-202206-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 14:26 - Görüntülenme: 273
  Beğen | 0  kişi beğendi