SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba Fen Lisesi

Okulumuzun

Okulumuz İngilizce öğretmeni Gonca Keskin'in Polonyalı ortakla kuruculuğunu yapmış olduğu  'Bridging the Past Present and Future' adlı eTwinning projesi  9 yerli ve 7 yabancı (Polonya, İspanya, Itayla,Macaristan,Ukrayna)  ortak yürütülmüş ve 6 ay süren verimli çalışmalar ardından sona ermiştir.

Proje Eylül ayında başlayıp Mart ayında bitirildi. Öğrenciler zamanda yolculuk yapıp, içinde yaşadıkları dünyayı tanıyıp gelecekle ilgili tahminlerde bulunmuşlardır. Öğrenciler geçmişle günümüz arasındaki farklılıkları birçok yönden analiz etme fırsatı buldular.Geçmişteki yaşamı bilim, teknoloji , ve iklim yönünden şu anki ve gelecekteki yaşamla kıyaslamışlardır. Onları dünkü yaşamlarından yarınki yaşamlarına götürecek köprü kurmuşlardır. Geçmişte dünya üzerinde yaşamış toplulukları, imparatorlukları , bunların yaşayış biçimlerini incelemişlerdir. Tarih çağlarını araştırıp öğrenen öğrenciler , geçmişle günümüz arasındaki farklılıkları bir çok yönden analiz etmişlerdir.Öğrenciler ayrıca teknoloji, bilim ve iklimin yaşama biçimimizi nasıl değiştirdiğini karşılaştırmışlardır. Teknolojinin eğlence biçimimizi, eğitimi, ev işlerini, ulaşımı, iletişimi, tarımı, savaşları, yeme alışkanlıklarımızı, giyimimizi, şehirlerimizi, alışverişi, gelenekleri, iş ve meslekleri nasıl değiştirdiği ve gelecekte nasıl olacağı üzerine çalışmışlardır. Proje aynı zamanda gündemde olan küresel ısınma, etkileri ve dünyamızdaki hayatı nasıl değiştireceği konusunda farkındalık oluşturmuştur.Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini araştırıp sürdürülebilir gelecek için 17 hedefi hayatımıza nasıl uyarlayabileceğimizle ilgili araştırmalar yapmışlardır.Dünyadaki kültürel ve doğal miraslarının önemini araştıran öğrenciler  , bu kültürel ve doğal mirasları ve dünyanın yedi harikasını  kıta kıta tanıtmıştır. Proje boyunca öğrencilerimiz; anahtar yeterliliklerini, dil becerilerini, bilgisayar ve sosyal becerilerini, işbirliği kurma yeteneklerini geliştirip karışık ülke takımlarıyla ortak ürünler oluşturmuşa fırsatını bulmuşlardır.Karşılaştırmalar yapıp sonuca ulaşan öğrencilerimiz  uluslarası çevrimiçi interaktif toplantılar ile İngilizce konuşma pratiği yapma şansını elde etmişlerdir.

08-05-202206-05-202206-05-2022

Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 08.05.2022 08:41 - Görüntülenme: 1077