SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba Fen Lisesi

Tarihçemiz

Değerli Öğrencilerimiz,

27 Kasım 2012 tarih ve 28480 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı "Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" ve "Milli Eğitim Bakanlığının 2013/24 numaralı Öğrenci Okul Kıyafetleri Genelgesi" gereğince okulumuz öğrencilerinin kıyafetleri ile ilgili anketimiz aşağıya çıkarılmıştır.

ÖNEMLİ NOT: Anket sonuçlarına göre eğer kıyafet değiştirilmesi yönünde bir karar alınır ise, geçiş kademeli olacaktır. Yani gelecek yıl  (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı) 9. Sınıflardan başlanmak suretiyle uygulanacaktır. Diğer sınıflardan  isteyen öğrencilerimiz eski kıyafetle okula gelebilecektir.

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmış olup 2002–2003 Öğretim yılında Yeşilırmak Lisesi olarak hizmete açılmıştır. 2010–2011 Eğitim Öğretim yılında Fen Lisesi ne dönüştürülmüştür.216 kapasitelik öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.

Okul alanı, 14000 metrekareden oluşur; okul binası, pansiyon ve öğretmenlere ait lojman bu alanın içerisinde yer almaktadır. Binalar kaloriferle ısıtılmaktadır. Katı yakıt kullanılmaktadır. Elektrik kesintilerine karşın jeneratör kullanılmaktadır. Okul binasının güvenliğinin sağlanmasında okulun imkânlarıyla gece ve gündüz çalışan elemanlar görev yapmaktadırlar. Ayrıca kamera sistemiyle okul ve etrafı sürekli izlenmektedir. Okulumuzda 18 derslik bulunmaktadır.2013-2014 eğitim öğretim yılında Yeşilırmak lisesinin son mezunları da verilmiş olup okulumuz tamamen fen lisesine dönüştürülmüştür.

Özellikle sayısal derslerin işlenişinde laboratuvarlar kullanılmaktadır. Okulumuza Bakanlığımız tarafından akıllı tahtalar 2012-2013 eğitim öğretim yılında da kurulmuştur. Fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bilgisayar donanımlıdır. Bakanlıkça tahsis edilen tüm araç ve gereçler kullanılmaktadır. Bilgi teknoloji sınıfı bulunmaktadır. 2017-2018 Öğretim yılında bakanlıkça bilgi teknolojisi sınıfındaki bilgisayarlar yenilenmiştir..

Arşiv olarak kullanılan iki bölüm vardır. 112 kişi kapasiteli çok amaçlı salon bulunmaktadır. Salonda bilgisayar ve projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Spor salonumuz tamamlanmış olup faaliyete açılmıştır.

Yayın: 21.11.2019 - Güncelleme: 15.02.2023 15:55 - Görüntülenme: 1336